EXTREME HITTE: WAT TE DOEN?

Geschreven door Suzan

Even dacht ik nog dat deze zomer zachter zou worden dan vorig jaar. Maar nee, de komende dagen is het dan toch echt tropisch weer! Heerlijk hoor die zonnige dagen, maar wat doe je nu wanneer je afstand moet houden en het op sommige plekken juist nu zo druk kan zijn? Daarom heb ik een aantal tips om deze hete dagen door te komen.

Tip 1: Zoek het water op.

Een cliché natuurlijk: ‘Go to the beach they said, it would be fun, they said’. Naar alle waarschijnlijkheid ben je niet de enige die hieraan gedacht heeft en sta je eerst een uur in de file. Dat wil je dus voorkomen. Daarom kun je ook verkoeling zoeken bij een strandje aan een rivier of meertje, of gewoon thuis een kinderbadje opzetten en er zelf in gaan zitten.

Tip 2: Picknicken.

Ik merk zelf dat natuurlijke schaduw van een boom meer verkoeling biedt dan een parasol. Daarom vind ik een plek in het bos, park of op een strandje bij de rivier een geweldige plek om te picknicken. Heb je geen zin om, net als ik, een uur in de keuken te staan om die picknick voor te bereiden? Koop dan kant-en-klare tapas, fruit en vers brood bij de supermarkt onderweg naar de picknick. En vergeet natuurlijk niet het boek dat je het hele jaar al had willen lezen!

Tip 3: Naar de bios.

Wellicht een ongebruikelijke, maar in de bios is het altijd lekker koel én alle bioscopen moeten zich aan de RIVM-regels houden. Dus zonder stress lekker wegzakken bij een film. Ook in de middag draait de bioscoop kinderfilms of oude klassiekers!

Tip 4: Naar de dierentuin.

Veel dierentuinen zijn nu ook ‘s avonds open. Wat als voordeel heeft dat het ietsje is afgekoeld én het minder geld kost dan een dagticket. Daarnaast werken dierentuinen met tijdsloten waarbij je moet reserveren om te komen. Dit is even inplannen, maar zorgt er wel voor dat je zonder stress kunt sjokken door het park. Dus kijk welke dierentuin er bij jou in de buurt is en reserveer.

Tip 5: Je geliefden verrassen.

Jij bent vrij, maar iemand in de familie moet nog (thuis)werken met deze hitte!? Tip: sla wat ijsjes in om het werken voor hen wat leuker te maken én bereid een koud voetenbadje voor. Hij of zij zal blij verrast zijn!

Nog een hele fijne zomervakantie!

Liefs, Suzan

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print