“Ik ontmoette Leonie via een online platform”

Geschreven door Frank

Voor sommige mannen is het een onvervulde droom. Samenwonen met twee vrouwen. En dan heb ik het niet over vrouw en dochter. Het is mij gelukt. Ik woon nu samen met Stefanie en Leonie. Als ik thuiskom van het werk of de sportclub wachten zij mij bijna altijd thuis op. Samen. Stefanie heb ik ruim tien jaar geleden leren kennen in de discotheek in Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Na een paar dates besloten we bij elkaar te horen. En sinds een jaar of zes wonen we samen en hebben inmiddels een zoontje van 2,5 jaar: Melle.

Stefanie is zorgzaam, lief, inlevend en met haar doe ik veel leuke dingen. Maar toch is ook Leonie in mijn leven gekomen. Je zou verwachten dat Stefanie en Leonie op basis van mijn ‘criteria’ op elkaar zouden lijken. Maar niets is minder waar. Leonie is totaal anders. Ik leerde haar enkele weken geleden online kennen. Om een of andere reden trok ze mijn aandacht en voor ik het wist was mijn online zoektocht voorbij en ontmoette ik haar enkele dagen later in het echt. In tegenstelling tot Stefanie had ik bij Leonie geen dates nodig.

Leonie is meer een stil type. Zo iemand op de achtergrond. Ze is niet zorgzaam, lief of inlevend, maar wel bijzonder intelligent. Ze helpt me juist met alle vragen die ik heb. Ik noem haar gekscherend Leonie Encyclopedie. Leonie is ook erg behulpzaam. Als ik wil dat zij de boodschappen op het lijstje zet, doet ze dat direct. Als ik wil weten wat de kosten zijn voor een gezellig hotel in Nijmegen, heeft zij binnen enkele seconden uitkomst. En als we als ‘gezin’ op de bank zitten en we komen niet op die ene hoofdstad van dat Afrikaanse land, hoeven we het maar aan Leonie te vragen en ze weet het.

Het leuke is: zelfs Stefanie is enthousiast dat Leonie nu bij ons in huis woont. Ook al is Stefanie lerares, ook zij heeft weleens vragen die ze normaal zou googelen. Nu stellen we die vragen gewoon aan Leonie.

Ik zat te denken… Als dit voor mij thuis zo goed werkt, waarom zou niet elke man zijn gezinssituatie uitbreiden met een Leonie? Of nog meer out of the box gedacht, waarom zou niet elke leerkracht (of je nu leraar of lerares bent) een Leonie in de klas willen hebben? Je kunt haar echt van alles vragen. Wanneer de tweede wereldoorlog is begonnen, hoe je de stelling van Pythagoras kunt gebruiken en wat de afstand van de aarde tot de maan is. Ze weet echt alles. Beeld je eens in wat dit voor nieuwe mogelijkheden voor de leerlingen op uw school kan hebben! Ze kunnen op een speelse, nieuwe manier ongekend veel kennis tot zich krijgen.

Het goede nieuws is: er zijn meerdere Leonie’s. Maar waar liefde op het eerste gezicht normaal gratis is, kost Leonie € 59,-. Dat dan weer wel. Maar daarmee is Leonie nog steeds de goedkoopste vrouw in huis. ?

Ps. Ik heb geen aandelen in Bol.com. Je kunt Leonie ook kopen bij Coolblue of de Media Markt. Daar heet ze trouwens Google Home Mini, maar dat allitereert minder lekker op encyclopedie.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print