Mijn eerste baan: meester van groep 5!

Geschreven door Meester Zoethout

De zomervakantie is weer voorbij, het is weer tijd om terug naar school te gaan: Back2School. Niet alleen voor de kinderen een spannende tijd, maar ook voor juffen, meesters en docenten. Hoe is mijn nieuwe klas? Ga ik de leerlingen van vorig schooljaar missen? Gaan de leerlingen mij wel leuk vinden?

Zelf heb ik mij deze vragen geregeld gesteld afgelopen zomer, hoe zal het straks toch zijn om Back2School te gaan? Voor mij deze keer in een geheel nieuwe rol en omgeving. Ik ben namelijk afgelopen jaar afgestudeerd aan de Pabo en begin dit jaar aan mijn eerste baan als meester van groep 5. Een stap die ik spannender vond dan dat ik vooraf had gedacht. Het vangnet van ‘ik ben de stagiair’ is weg, tijd om op eigen benen te gaan staan. Tijd voor het echte werk.

Als ik terugdenk aan mijn tijd als kind in groep 5, kan ik mij niet heugen dat ik mezelf druk maakte om wat mijn toenmalige juffrouw voor kleding aan had. Of wat ik überhaupt zelf aantrok. Mijn moeder legde altijd de kleren klaar voor mij en mijn broer. Het enige waar ik aan dacht in de klas was dat ik eerder dan mijn vriendjes kon vertellen hoeveel we gespeeld hadden met de voetbal dat weekend. Of denk ik nu te nostalgisch terug aan die tijd? Tijdens mijn LIO ben ik er namelijk achter gekomen dat de kinderen van nu heel bewust bezig zijn met mode en hoe ze voor de dag komen op school. Het keuren van de outfits van de verschillende juffen en meesters bleef hierbij niet achter.

Vandaar dat ik mij in de zomer ook druk begon te maken over wat ik aan zou trekken op de eerste dag. Onder de druk die ik mezelf heb op gelegd ben ik bezweken, en heb ik een aantal nieuwe kleren gekocht voor mijn Back2School-periode. Ik kon helemaal ‘fresh’ beginnen aan mijn nieuwe avontuur. Nu we twee weken verder zijn heb ik de kinderen nog niet lachend zien wijzen naar of horen fluisteren over mijn nieuwe Adidasschoenen. Heb ik mezelf dan toch drukker gemaakt dan nodig? Enfin, ik ben blij dat ik mijzelf daar geen zorgen meer hoef over te maken. Het is tijd om alle aandacht te steken in de leerlingen en om na het weekend wederom Back2School te gaan!

Geschreven door: Meester Zoethout

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print